Frankrike,  Paris,  Vinbarer

Le Baron Rouge- en genuin liten vinbar i Paris


Alla har vi våra favoriter. En av mina är den lilla genuina vinbaren Le Baron Rouge i Paris. Baren är inte stor till ytan och risken att få en sittplats vid något av de få borden innanför är näst intill minimal. Istället är chansen större att få trängas vid baren eller få en ståplats runt en vintunna eller en röd barack. Men detta är trost allt lite av charmen.


La Baron Rouge är en väldigt fransk vinbar där man kan provsmaka viner direkt från tunnorna. Är man på jakt efter en genuin plats att dricka vin på i Paris ska man inte missa denna lilla pärla dit ”the locals” själva går. Kommer du hit en lördag eller söndag står det dessutom en mobil ostronförsäljare utanför som kränger färska ostron för ett aceptabelt pris i tre olika storlekar och prisklasser. Le Baron Rouge serverar även lite lokala ostar, chakerturier och patér för den som hellre vill ha det.
I de stora vintunnarna längs med ena väggen kan man provsmaka många bioframställda viner allt från Beujoulas Nouveu och Morgon som är en av Beaujolais Cru´s till viner frå cote du Rhone och vin av druvan Merlot.


En helt annan sak som är lite extra roligt med Le Baron Rouge är att den varit med i en av scenerna från Gossip Girl- den oerhört populära amerikanska serien om Manhattans tonårselit. För den som är bekant med seriens kanske man känner igen baren som den där Chuck börjar arbeta hos Evas farbror efter att de nyss kommit till Paris. Där som han tänkte starta ett nytt liv och glömma att han någonsin varit Chuck Bass. Läs mer här: Upplev Paris som Gossip Girl


Vill man dricka något krispingt vitt till ostronen finns det utfärkt franskt bubbel och vita viner på flaska. Vårt val föll på ett glas Le muscadet-sèvre-et-maine från Loiredaen. Passade perfekt till ostronen.

Hitta hit: 1 Rue Théophile Roussel, 75012 Paris

Läs också: Ett besök på vinmuseumet i Paris ”Musée du vin”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *